När man ska skapa en hemsida så är det bra att fundera på vilket sorts innehåll som man vill dela med sig av. Vem är det som kommer att läsa innehållet? Vill man att ens läsare skall vara aktiva tillbaka och kunna ställa frågor etc? Vad vill man inkludera på sin hemsida? Det kan variera mellan olika sorters webbsidor, exempelvis om det är en blogg som man vill skapa eller en företagssida. Men oavsett detta så finns det vissa “måsten” med sådana element som man inte kan låta bli att inkludera på startsidan. Tänk på att utbudet på nätet är gigantisk, så när man fångar in en ny besökare vill man absolut inte missa en potentiell kund.

1. Ha en tydlig värdeproposition med webbsidan

Berätta för dina besökare exakt vad du gör, genom en tydlig och enkel värdeproposition. Det här kan verka som en no-brainer, men det är ganska ofta som man stöter på webbplatser ute på nätet som missat detta helt och hållet. Om besökarna inte förstår vad ditt företag/blogg gör eller handlar om, vem sidan är skapt för, och hur detta innehåll på något sätt är annorlunda, kommer de troligen inte att stanna kvar på sidan för att ta reda på det. Sätt tonen redan från start med en kort och enkel värdeproposition.

2. Länkar till sociala medier

Du vill att folk ska följa och engagera sig med ditt företag/blogg på dina sociala medier. Så, på din hemsida, placera sociala medier-knappar på ett konsekvent sätt och på en konventionell plats, där människor enkelt kan hitta dessa när det behövs. Det kan handla om att alltid länka via rubriken eller längst ned under en text. Att öka din aktivitet på sociala medier leder till att du också ökat antalet personer som uppmärksammar din hemsida, som är intresserade av innehåller och därför mer benägna att klicka sig in på sidan.

3. Intuitiv navigering

Första gången som man besöker hemsidan så måste det vara enkelt och lättförståeligt hur man navigerar runt. Du vill att någon ska komma in på din webbplats och veta exakt var de kan hitta den information de söker utan att bli förvirrad. Man bör också ha de sidor som besökare oftast klickar sig in på, lättillgängliga vid startsidan. Om din blogg till exempel är din mest trafikerade sida, gör den lättillgänglig via navigering. Göm inte undan din storsäljare!

4. Kontaktinfo

Hur många gånger har du haft behov av tekniskt stöd eller kundservice, men inte kunnat få fram någon telefon eller mail för att nå företaget? Besökare ska enkelt kunna hitta dina kontaktuppgifter på din hemsida. Det vanligaste alternativet är att kontaktinformationen förekommande vid sidfoten. Besökare vill arbeta, läsa om och få kontakt med andra människor. Att ha denna information lättillgänglig erbjuder komfort genom att låta folk veta att de kan få tag på någon om det behövs. Det ger också mer trovärdighet och man upplever som besökare att det handlar om ett legitimt företag.

5. Höjdpunkter med bloggen

Eftersom din blogg troligtvis är hjärtat i din innehållsstrategi, så bör du uppmuntra besökarna att skriva in sig på din hemsida så att de får information om när nya inlägg skapats.

Ditt blogginnehåll visar din expertis och hjälpsamhet inom ett visst område. Överväg att lägga till en prenumerationsruta eller helt enkelt inkludera ett levande flöde av dina senaste publikationer.

6. Klientutlåtanden

Forskning visar att 79% av konsumenterna litar på online recensioner lika mycket som personliga rekommendationer från sina vänner eller familj. Så, om ditt företag har positiva recensioner från dina tidigare eller nuvarande kunder, utnyttja dessa! Låt dina potentiella kunder veta att du inte bara pratar om fina prestationer. Recensioner bygger förtroende och gör så att nya kunder känna sig trygga när de väljer dig.