Det finns många kanaler att använda sig av när det kommer till att marknadsföra sig online. Man kan välja en mix av olika kanaler om man känner att en inte är tillräcklig. Det är väldigt vanligt att man använder sig av olika kanaler som kan komplettera varandra. Beroende på vilken målgrupp man har valt finns det så klart för- och nackdelar med de olika kanalerna. Man ska alltid försöka komma på vad själva syftet med marknadsföringen är och utvärdera efter en genomförd kampanj.

Köpa annonser på hemsidor

Man kan köpa annonser på olika hemsidor för att nå ut till nya kunder. Dessa kan man anpassa så att man når just den målgrupp som man har valt att adressera. Man kan göra geografiska avgränsningar och så vidare. Dessa fungerar som vanliga annonser som man kan se i tidningar också, men de är digitala istället.

Sociala medier

Det finns medier på nätet som är väldigt populära att marknadsföra sig på, och det kan vara till exempel Facebook, Twitter, Linkedin, Instagram och så vidare. Det är ett bra sätt att nå ut till både nya och gamla kunder. Man kan sponsra inlägg så att man får större räckvidd. Även här kan man välja särskilda målgrupper att marknadsföra direkt till. Det är väldigt effektivt.

Nyhetsbrev till de som är intresserade

Nyhetsbrev är väldigt effektivt att skicka till de som redan är kunder eller åtminstone handlat av dig en gång eller flera gånger. Man kan till exempel visa sina kunder att man har en uppgraderad produkt eller om man kanske börjar sälja en helt ny produkt. Man ska endast skicka till de som gått med på att ta emot nyhetsbrev, annars kan folk bli irriterade om man skickar mail med kampanjer och erbjudande. Då kan det ge en omvänd effekt än den man önskade från början.